Persediaan untuk melahirkan bayi di fasa ‘nesting’

Published on 25.07.2018
RSSNormalnya ibu-ibu yang mengandung akan mengalami satu fasa dalam kehidupan yang disebut nesting period. Apa itu nesting period? Nesting period adalah satu fasa dimana para ibu akan mengalami satu gesaan untuk membersihkan rumah dan menyusun kembali perkakasan di dalam rumah supaya lebih teratur. 
Nesting period selama dalam tempoh kehamilan juga merupakan satu keinginan yang luar biasa untuk mendapatkan rumah yang bersih dan selesa untuk kelahiran bayi baru. Naluri untuk nesting period adalah paling kuat pada minggu-minggu terakhir sebelum melahirkan mengikut pengalaman orang-orang dahulu. 
Apa yang terjadi sekiranya ibu-ibu mula mengemas dan membersihkan rumah? Saya yakin terdapat banyak barang-barang yang mungkin tidak diperlukan atau mungkin kurang kepentingan untuk disimpan di dalam rumah. Jadi, kami di Moomtaz Self Storage mempunyai jalan penyelesaian kepada isu tersebut. 
Apakah itu? Moomtaz Self Storage menyediakan storan peribadi yang pelbagai saiz dan harga yang sememangnya berpatutan untuk meyimpan barang-barang tersebut. Jadi, ruang di dalam rumah boleh digunakan untuk menempatkan barang-barang keperluan bayi yang akan lahir itu nanti. Macam mana cara untuk menghubungi kami? Para ibu atau bapa sekalian boleh hubungi talian +6010-8442695,  atau boleh juga lawati www.facebook.com/moomtazselfstorage.